5 étel, mely fiatalít és 5 étel mely gyorsítja az öregedést!
Az öregedés, mint természetes életfolyamat sajnos megállíthatatlan folyamat. Az öregedés mértéke viszont nagyon is befolyásolható azzal, hogy mennyit mozgunk és milyen egészségesen táplálkozunk.
5 étel, mely fiatalít és 5 étel mely gyorsítja az öregedést!
Az öregedés, mint természetes életfolyamat sajnos megállíthatatlan folyamat. Az öregedés mértéke viszont nagyon is befolyásolható azzal, hogy mennyit mozgunk és milyen egészségesen táplálkozunk. A silány és transzzsírokban gazdag ételek hozzájárulnak ahhoz, hogy az öregedés felgyorsuljon, valamint a gyulladások a testünkben is sokkal nagyobb eséllyel fordulhatnak elő. A rossz és zsíros ételek fogyasztása nagymértékben elősegíti az öregedést, ami senkinél sem épp kívánatos állapot. A rengeteg cukros és zsírban gazdag étel a bőr kollagéntartalmát nagymértékben csökkenti, ami miatt is rendkívül rossz számunkra, mert a kollagén a bőrünk feszességéért és frissességéért felel. A szénhidrátban gazadag ételek többek között a szív és cukorbetegséget is előidézhetik. Éppen ezért tanácsoljuk mindenki számára, hogy ezeket az ételeket csupán rendkívül kis mértékben fogyasszuk. A legjobb, ha sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, mivel ez az egészséges táplálkozás alapfeltétele. Íme, tehát 5 étel melynek fogyasztását erősen kerüljük és 5 étel, amit bátran az étrendünkbe építhetünk a mindennapok táplálkozása során.
1. A chips és a sültkrumpli sajnos az egyik legnépszerűbb étel, viszont annál károsabb ránk nézve. Nem is önmagában a burgonyával van a gond, hanem az olajjal, amiben készülnek.
2. A Fánkok és sütemények tekintetében is a mérték a legfontosabb dolog. A benne található nagymértékű cukor a ráncok kialakulásáért és a gyulladásokért is felelhetnek.
3. A hot-dog bacon és pepperoni transzzsírtartalma és magas nitrát tartalma miatt kerülendő étel.
4. A Zsírok húsfélék a testsúlygyarapodásánál okoz nagy gondot, valamint a szívnél. Ha egy mód van rá, inkább a sovány húsok mellett döntsünk.
5. Az alkohol kismértékben kifejezetten ajánlott, viszont nagymértékben való fogyasztása súlyos következményekkel járhat.
A következő ételek, zöldségek fogyasztása kifejezetten ajánlott:
1. Ilyen például a római saláta, spenót, brokkoli, mely jól elkészítve nagyon ízletes és egy hatalmas A és C- vitaminforrás.
2. A likopintartalma miatt a paradicsom, lilakáposzta, grapefruit és a dinnye is remek választás.
3. A halfogyasztás is rendkívül egészséges, épp ezért a lazac és a tonhal evése is rendkívül ajánlott.
4. A lencsék és babfélék a proteinforrás pótlásában játszanak hatalmas szerepet.
5. A zabpehely a fehérjeforrás mellett a bőrápolás tekintetében is nagyon fontos, hiszen meggátolja a bőr pattanásosodását, és zsírosodását.
Szép Napot Hölgyek-Urak!